Som la Judit Oña, la Patrícia Rodríguez, la Marina Rodríguez i la Sira Sureda, estudiants de 3r de Doble Titulació en Grau de Mestre/a d’Educació Infantil i Mestre/a d’Educació Primària de la Universitat de Girona.
Aquest bloc està dedicat a compartir, amb tots aquells que estigueu interessats amb el món de la didàctica de les Ciències Socials, una proposta de tema que es podria dur a terme en una aula d’Educació Primària. Concretament, el tema que s’ha escollit és la influència de la publicitat en la nostra acció de consum.
El que pretenem tractant aquest tema a l’escola és que els alumnes siguin conscients de la influència que la publicitat pot tenir o té en les seves decisions -a vegades de forma conscient, i d’altres de manera subliminal-. Adonar-se d’aquesta influència els permetrà identificar que hi ha diferents variables a valorar a l’hora d’escollir quin producte comprar i es promourà el seu pensament crític en el moment de fer la seva elecció. Considerem que és un tema interessant a treballar amb alumnes d’Educació Primària perquè es pot partir del seu context quotidià fins arribar a un coneixement global que els ajudarà a ser ciutadans crítics del món actual.
Per tant, l’objectiu principal que ens plantegem és adonar-se de la inlfuència de la publicitat. Creiem que a partir d’aquest objectiu se’n derivaran molts altres que també seran de profit per què els alumnes sàpiguen com actuar en un món que rep milers d’estímuls publitaris al dia.
La metodologia que s’emprarà per posar en pràctica el nostre objectiu parteix de les orientacions metodològiques que es proposen a la Competència 1 de l’àmbit de Ciències Socials, emmarcada dins la Dimensió Món Actual del Decret 119/2015, anomenada Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar, així com la Competència 11 de la dimensió ciutadana.
A través d’aquesta metodologia, es promourà que els alumnes es facin preguntes sobre el medi que els envolta, facin recerca de dades en diverses fonts i finalment siguin capaços d’integrar el coneixement nou que han trobat a través de la recerca amb els coneixements previs que poden tenir sobre el tema. És per això, que plantegem el nostre tema de bloc de manera problematitzada.
Pel que fa a l’avaluació de les activitats d’ensenyament-aprenentatge que es proposaran, es tindrà en compte tot el procés seguit pels alumnes, i no només el resultat final. D’aquesta manera, es buscarà una equitat de resultats, el mateix esforç per part de tots els alumnes, però no el mateix resultat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada